Těstoviny s cuketou a osmaženou bazalkou

Ingredience:

  • 5 lžic olivového oleje
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • těstoviny
  • lžíce másla
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • jedna středně velká cuketa
  • Velká hrst nastrouhaného parmazánu

To jsem jednou takhle v neděli před polednem zjistila, že nemáme nic vymyšleného k obědu a doma nic moc není. V těstovinové kuchařce jsem ale objevila tenhle geniální recept na jednoduché jídlo, které je úžasně chutné a přitom za pár minut hotové. Ke stolu jsme sedali přesně v poledne a kuchyň byla uklizená, protože k celé přípravě toho moc nepotřebujete. Lehké bezmasé jídlo, které vám určitě zachutná! A osmahnutá bazalka je krásně křupavá, ztratí svou výraznou chuť a k jídlu se krásně hodí!

Postup

1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny. Když voda bublá, přidáme lžičku soli a dáme vařit těstoviny podle návodu. Uvařené slijeme a necháme lehce okapat v cedníku.

2. Mezitím, co se vaří těstoviny, na pánvi rozpálíme olej a osmahneme v něm bazalkové lístky. Bude to trvat jen pár vteřin a je dobré mít hned připravené kleštičky a lístky hned vyndat a odložit na talířek stranou. Jimi budeme jídlo finálně zdobit.

3. Cuketu omyjeme a na hrubo nastrouháme. Vhodíme do pánve, kde jsme smažili lístky bazalky, přidáme česnek a lžíci másla a opékáme či dusíme několik minut, až cuketa změkne a provoní se česnekem. Přidáme sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.

4. Do pánve k cuketě vsypeme uvařené okapané těstoviny a přisypeme parmazán. Trochu si necháme na ozdobení přímo na talíři. Směs promícháme a servírujeme do jednotlivých talířů. Poprášíme parmazánem a ozdobíme lístky osmahnuté bazalky.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish