Slaní šneci

Ingredience:

  • listové těsto nebo domácí slané linecké
  • kečup
  • koření na pizzu nebo provensálské koření (tymián, bazalka, oregano…)
  • 20 dkg strouhaného eidamu nebo jiného sýra
  • 10 plátků šunky (můžeme vynechat)
  • 1 malou cibuli nakrájenou na opravdu drobné kostičky
  • 1 malá konzerva kukuřice

Jednoduchá slaná drobnost na party, nebo sebou na výlet. Oblíbíte si jak přípravu, tak chuť samotnou. V jednoduchosti je krása. A malý poznatek, v tomto případě málo znamená více! Pokud se budete snažit šnečky udělat hodně bohaté, nebudou tak dobré, jak když dodržíte jednoduchý postup.

Postup

1. Těsto rozválíme na dva velké pláty velikosti plechu.

2. Potřeme tenkou vrstvou kečupu a posypeme kořením – bylinkama.

3. Posypeme sýrem a poklademe plátky šunky, tak, že uprostřed vytvoříme podélný pruh, aby se sýr i šunka objevila v každém šneku, nemusíme poklást celou plochu.

4. Posypeme cibulkou a kukuřicí.

5. Plát opatrně podélce svineme do válečku jako roládu, dbáme na to, aby byl svinut pevně, aby se šněčci při krájení a manipulaci nerozplétaly.

6. Krájíme šněčky asi 1 cm široké a klademe je na plech vyložený pečícím papírem nebo do papírových košíčků.

7. Pečeme v troubě na 200°C dokud nenaběhnou a nezezlátnou.

8. Necháme lehce vychladnout a sundaváme z plechu. Podáváme k vínu, pivu, koktejlům.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish