Rybičková pomazánka

Ingredience:

  • 1 konzerva rybiček v oleji nebo vlastní šťávě
  • 3 velké lžíce majonézy (žádnou light verzi, pěkně dobrou klasickou Hellmans!)
  • 1 velká lžíce smetanového bílého jogurtu nebo tvarohu
  • citronová šťáva na zakápnutí
  • pepř (ráda používám citronový pepř od Antonína)
  • cibulka nebo bylinky na ozdobu, případně zelenina (paprika, okurka)

Další fotky

Hodně lidí se při tom názvu oklepe, protože si pamatuje jen děsivou našlehanou hmotu margarínu a ryb bez chuti ze škol v přírodě a táborových jídelen. Tahle pomazánka je ale docela jiná a zamilujete si ji! Tradičně se tahle pomazánka v naší rodině dělala s neochvějnou pravidelností každý pátek. Je strašně snadná, potřebujete jen pár přísad a přitom si moc pochutnáte a doplníte svůj jídelníček o tolik potřebné rybí maso! Výběru ingrediencí věnujte dostatečnou péči a sáhněte po těch nejkvalitnějších. Jedině tak si pořádně pochutnáte. Co se týče rybiček, můžete střídat různé typy, nám se nejvíc osvědčily modro žluté konzervy rybiček Saira. (Patří mezi ty dražší, ale zase pro celou rodinu k večeři to je zcela zanedbatelná částka…) Tu správnou chuť podrthne citron a pepř, další dozdobení záleží jen na vás!

Postup

1. Konzervu otevřete a odlijte trochu šťávy nebo oleje, aby pak pomazánka nebyla příliš tekutá.

2. Přidejte majonézu a jogurt a pomocí vidličky promíchejte, abyste získali pomazánku, ne však kaši…

3. Ochuťte trochou citronové šťávy a pepřem, případně jiným kořením podle chuti.

4. Mažte na opečený chleba, bagetky, veku nebo jiné pečivo a podávejte s oblíbenou zeleninou.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish