Penne al forno

Ingredience:

  • těstoviny Penne (silné rovné trubky) pro 2 osoby
  • dvě kuřecí prsíčka
  • olej na smažení masa
  • 250ml smetany do omáček – 12%
  • lžíci másla a dvě lžíce hl. mouky na bešamel
  • 20 dkg sýra (uzený eidam, mozarella…)
  • sůl, pepř, muškát. oříšek

Další fotky

Tak tyhle těstoviny si Tomáš oblíbil v jedné italské restauraci v Praze, kam občas zašli na oběd z práce. Jednou jsem je ochutnala a uchvátily mne také. Tak jsem je prostě zkusila vyrobit i doma. Sice nejsou vytažené z hliněné pece, ale chutnají také moc dobře a hlavně je to rychlé snadné jídlo, na které nepotřebujete mít doma kdovíjaké zásoby!

Postup

1. Uvaříme těstoviny podle návodu.

2. Prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Ty na pánvi na trošce oleje osmahneme dozlatava. Dáme stranou.

3. Na pánvi rozehřejeme máslo a vmícháme do něj mouku, až vznikne jíška. Tu zalijeme za stálého míchání smetanou až vznikne hustá omáčka. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

4. Do zapékacích misek vložíme polovinu těstovin, posypeme polovinou kuřecího masa a zalijeme polovinou omáčky. Posypeme polovinou sýra. Dosypeme zbylými těstovinami a dalšími ingrediencemi, tak, aby poslední vrstvu tvořil sýr.

5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme (případně můžeme zapnout gril), až se sýr roztaví a zezlátne.

6. Podáváme přímo v miskách a upozorníme, že jsou hodně horké…


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish