Omáčka Alfredo na těstoviny

Ingredience:

  • 500 g těstovin
  • 90 g másla
  • 150 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 315 ml (1 a 1/4 hrnku) smetany ke šlehání
  • 3 lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky
  • sůl a pepř na dochucení

Další fotky

První omáčka, kterou jsme vyzkoušeli z krásné italské kuchařky prostě nazvané „Těstoviny“… Jednoduchá, rychlá, založená jen na třech kvalitních surovinách: parmazánu, másle a smetaně. K tomu čerstvá petrželka a máte během několika minut skvost! Žádné dlouhé přípravy, vaření, dušení, lehce, snadně, nemusíte nedělní dopoledne přece strávit u plotny! :-)

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“. Scedíme a uchováváme teplé.

2. Zatímco se vaří těstoviny, rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmazán a smetanu a zastálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme ji petrželkou, solí a pepřem.

3. Omáčku nalijeme na těstoviny. Buď rovnou promícháme nebo necháme každého, aby si promíchal těstoviny sám na talíři. Zdobíme snítkou čerstvé bylinky.

Poznámka: Tradičně se tato omáčka podává s širokými nudlemi Fettucine, ale lze ji použít na jakékoli těstoviny. Výborně chutá i s domácími bramborovými noky. Parmazán kupujte vždy vcelku a strouhejte až před přípravou. Měl by být křehký, slámově žlutý, se svěží vůní. Neměl by být našedlý, voskovitého vzhledu nebo „opocený“.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish