Kuřecí kari salát s okurkou

Ingredience:

  • 1/2 kg pečeného kuřecího masa
  • 1/2 kg okurek hadovek
  • 1 sklenička majonézy
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • několik lžiček kari koření

Tenhle salát mě naučila babička Zdenička. Je moc dobrý a vychlazená okurka v létě skvěle osvěží! Maso si můžete upéct dopředu (nebo naopak využít zbytky z nedělního oběda), ale salát připravujte vždy čerstvý, právě kvůli okurkám. Na naší svatbě měl velký úspěch a zmizel okamžitě. Hodí se i k lehké večeři, pokud nevíte přesně, kolik přijde hostů…

Postup

1. Maso nakrájíme na cca 1cm velké kostičky. Dobře se krájí maso již vychladnuté, nejlépe vychlazené. Kostičky jsou pak hezky stejnoměrné a tolik se nerozpadají. Dáme ho do větší mísy.

2. Okurky oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako maso. Přidáme do mísy.

3. Přidáme majonézu, smetanu a koření podle chuti. Poměr majonézy a smetany můžeme upravit podle chuti a diety…

4. Vše důkladně promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme.

5. Necháme asi půl hodiny odležet.Podáváme s pečivem, nejlépe doma upečeným.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish