Zobrazit všechny recepty
Domácí slané linecké těsto
Top edge of content
Ostatní

Domácí slané linecké těsto

Těsto se hodí na slané tyčky, pod pizzu, já ho používám hlavně pod quiche. V ledničce vydrží až týden, takže ho můžete mít v pohotovosti, když dopředu víte, že nebudete stíhat. Odleželé i lépe chutná. Pokud chcete ozvláštnit chuť, zapracujte do něj koření (třeba sušený česnek) nebo sýr. Těsto bude hned jiné!

Ingredience

  • 125 g másla
  • 20 dkg hladké mouky
  • 4 lžíce studené vody
  • špetka soli
  • 1 žloutek
  • podle chuti práškový česnek, bylinky, koření apod.

Postup

1. Lehce změklé máslo nakrájíme na malé kostičky.
2. Vložíme do mísy a přidáme prosátou mouku, sůl, vodu a žloutek.
3. Prsty či v robotu vypracujeme těsto, dokud nevznikne hladký bochánek.
4. Necháme alespoň hodinu, nejlépe přes noc odpočívat.
5. Z tohoto těsta můžete připravit tyto dobroty: Quiche, Slané tyčky, Slaní šneci

Dobrou chuť!

Share on Facebook

Sdílejte recept mezi přáteli

Share on Twitter