Crazy pizza tyčky s omáčkou

Ingredience:

  • základní těsto
  • parmezán na posypání, lze se bez něj obejít
  • hrubou mořskou sůl na posypání
  • větvičky čerstvé nebo sušené rozmarýnky
  • olivový olej na potírání

Omáčka:

  • 1 cibulka
  • špek nebo slanina nebo olej
  • rajský protlak
  • provensálské koření, nejlépe čerstvé, podle chuti asi 1/2 až 1 lžičku
  • strouhaný sýr (je takovým vylepšením, není nutný)

Tyhle tyčky jsem poprvé ochutnala s tátou v rychlém občesrtvení u Tesca na Národní v Praze. Moc nám chutnaly, tak jsem si řekla, že je vyzkouším. A jsou to ony! Pokud chcete hosty překvapit domácím slaným mlsáním a ne kupovanými tyčinkami, rozhodně se pusťe právě do těhle tyček. Jsou v mžiku hotové a sklidí úspěch, uvidíte!

Postup

1. Z těsta vyválíme plát silný asi 0,5 cm a položíme na plech silně vymaštěný olivovým olejem.

2. Rádýlkem nakrájíme tyčky dlouhé 10 cm a široké asi 1,5 až 2 cm. Ty opět pomastíme silně olejem, posypeme solí a případně čerstvě strouhaným parmezánem.

3. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C dozlatova.

4. Připravíme si omáčku: Na rozškvařeném špeku nebo na oleji opečeme dosklovata cibulku pokrájenou na drobné kostičky.

5. Přidáme protlak, zamícháme koření, odstavíme z plotny a můžeme vsypat i strouhaný sýr.

Tyčky podáváme s omáčkou a každý si může namáčet do své malé mističky, kam jsme omáčku nalili…


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish