Crazy pizza tyčky s omáčkou
Tyhle tyčky jsem poprvé ochutnala s tátou v rychlém občesrtvení u Tesca na Národní v Praze. Moc nám chutnaly, tak jsem si řekla, že je vyzkouším. A jsou to ony! Pokud chcete hosty překvapit domácím slaným mlsáním a ne kupovanými tyčinkami, rozhodně se pusťe právě do těhle tyček. Jsou v mžiku hotové a sklidí úspěch, uvidíte!
Ingredience
- základní slané kynuté těsto
- parmezán na posypání, lze se bez něj obejít
- hrubou mořskou sůl na posypání
- větvičky čerstvé nebo sušené rozmarýnky
- olivový olej na potírání
Omáčka:
- 1 cibulka
- špek nebo slanina nebo olej
- rajský protlak
- provensálské koření, nejlépe čerstvé, podle chuti asi 1/2 až 1 lžičku
- strouhaný sýr (je takovým vylepšením, není nutný)
Postup
1. Z těsta vyválíme plát silný asi 0,5 cm a položíme na plech silně vymaštěný olivovým olejem.
2. Rádýlkem nakrájíme tyčky dlouhé 10 cm a široké asi 1,5 až 2 cm. Ty opět pomastíme silně olejem, posypeme solí a případně čerstvě strouhaným parmezánem.
3. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C dozlatova.
4. Připravíme si omáčku: Na rozškvařeném špeku nebo na oleji opečeme dosklovata cibulku pokrájenou na drobné kostičky.
5. Přidáme protlak, zamícháme koření, odstavíme z plotny a můžeme vsypat i strouhaný sýr.
Tyčky podáváme s omáčkou a každý si může namáčet do své malé mističky, kam jsme omáčku nalili...