Citronová omáčka na těstoviny

Ingredience:

  • 400 g těstovin
  • 250 ml kuřecího vývaru (můžeme použít kvalitní bujon z kostky, když nemáme domácí z mrazáku)
  • 320 ml smetany ke šlehání
  • několik nitek šafránu (lze vynechat)
  • kůra z 1 dobře omytého citronu, nejlépe chemicky neošetřeného (kupuji třeba v Lidlu)
  • pepř a sůl

Kombinace smetany a voňavé citronové kůry je nečekaně dobrá. Recept je nenáročný na suroviny i přípravu, ale jídlo vás odmění svou bohatostí chutí.

Postup

1. Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody, jak jsme zvyklí.

2. Do malé mističky nalijeme lžíci mléka nebo vody a vložíme nitky šafránu. Necháme louhovat, až šafrán uvolní žlutou barvu a chuť.

3. Zatím do rendlíčku nalijeme smetanu a vývar a začneme vařit. Přidáme citronovou kůru a svařujeme asi 10 minut, až omáčka trochu zhoustne. Dochutíme solí a pepřem.

4. Uvařené těstoviny scedíme. Hned je vsypeme k omáčce, přidáme šafrán i mléko nebo vodu, ve které se louhoval a prohříváme další 3 minuty. Stáhneme z ohně a ihned servírujeme.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish