Chleboví medvědi

Ingredience:

  • základní těsto
  • vajíčko na potírání
  • sůl
  • zdobení podle fantazie: kmín, mák, sezam, černucha, strouhaný sýr
  • na očička pepř

Další fotky

Recept na chlebové medvědy nás uchvátil už jako malé děti a často jsme je pekly k večeři a ještě teplé jedly. Můžete tím spestřit dětskou oslavu a nebo děti pusťte přímo k tvoření. Tvarování roztodivných tvarů, bochánků a zvířátek se líbí všem, nezávisle na věku. Hodí se i při příchodu nečekané návštěvy. Roztodivností tvarů a různým sypání úplně skryjete to, že kromě pečiva a másla nemáte ve špajzu nic… Ono taky k čerstvému voňavému pečivu není nic jiného potřeba!

Postup

Z těsta si uždibujeme potřebné kousky. Tvoříme zvířátka podle fantazie:

Ježek: Kuličku těsta na jedné straně trochu vytáhneme jako čumáček. Pak nastříháme nůžkama bodliny.

Šnek: Váleček těsta srolujeme do šneka. Buď necháme kousek jako nohu nebo uděláme jen ulitu.

Medvěd: Potřebujeme jednu velkou kuličku na tělo, menší na hlavu, 4 malé na tlapky a jednu nejmenší na čumáček. Medvěda sestavíme přímo na plechu, pomažeme vajíčkem a dotvoříme očička z pepře, bříško a čupřinku.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish