Sněhové pusinky

Ingredience:

  • bílky (bez stop žloutku, kvůli dobrému vyšlehání)
  • moučkový cukr podle chuti
  • kokos
  • mleté oříšky

Další fotky

Tahle dobrota vznikla sama od sebe, když se mi v ledničce začaly hromadit bílky. Máte ji hotovou zachvilku a můžete využít třeba rozehřátou troubu od jiného pečení. Pro větší pestrost dělám klasické, ale i s kokosem a nebo oříšky. a pozor hodí se i pro celiaky, je totiž úplně bez mouky!

Postup

1. Čistými metlami šleháme v míse bílky do velmi tuhého sněhu.

2. Zašleháme moučkový cukr.

3. Plech vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 150° C.

4. Třetinu sněhu lžící nandáme do zdobicího pytlíku s hvězdičkou a tvoříme pusinky na plech. Můžeme poprášit strouhanou čokoládou.

5. Druhou třetinu dáme stranou do misky a přidáme k ní jemnými pohyby gumové stěrky mleté ořechy. Opět vložíme do zdobicího pytlíku a použijeme násadku s větším otvorem, aby se oříšky nezadrhávaly.

6. Poslední várku smícháme s kokosem a pomocí dvou lžiček tvarujem \„nočky\“, které opět pokládáme na plech. (Pomocí lžiček můžeme samozřejmě tvořit všechny typy, pokud se nám nechce používat zdobicí pytlík…)

7. Pečeme v torubě, až pveně drží tvar a uvnitř jsou stále vláčné. Necháme vychladnout a přesuneme na dózy. Sníme nebo uchováváme (na bezpečném místě) i dva týdny.

Poznámka: Každá trouba peče jinak, takže přesnou teplotu si samy vyladíte. Někdy se mi povedou pusinky úplně sněhobílé, jindy zhnědnou, ale vždycky jsou moc dobré a hodí se jako malá mňamka po velké večeři, kdy na větší moučník už nezbývá místo…


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish