Nadýchaní Muffínci

Ingredience:

Ingredience:

  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • půl lžičky sody nebo 2× víc prášku do pečiva
  • 1 větší vajíčko
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 100g másla
  • další dobroty dle chuti:
    • kousky tmavé čokolády + ořechy
    • kousky bílé čokolády + maliny
    • kostičky jablek, skořice + rozinky
    • borůvky
    • kousky tmavé čokolády + banán
    • a cokoli dalšího Vás napadne…

Další fotky

Na muffíny najdete mraky receptů a některé jsou hutnější, jiné lehké jako vánek. Já si nakonec nejvíc oblíbila recept z krásné chlebové kuchařky. Bábovičky totiž nejsou tak hutné a v puse se jen rozplývají. I z jednoho základního těsta můžete udělat několik druhů. Stačí si pak těsto rozdělit do misek a ke každému přidat něco jiného. Vyzkoušejte, co bude u vás doma nejoblíbenější. U nás doma, ač ráda zkouším nové, jednoznačně vedou klasické čokoládové… Ale třeba já naprosto podlehla borůvkovým!

Postup

1. Ušleháme do husté pěny vajíčko s cukrem.

2. Přidáme změklé máslo, mléko a postupně zamícháme i mouku s kypřidlem.

3. Teď přidáme doborty podle chuti případně rozdělíme těsto na několik částí a každou ochutíme jinak.

4. Lžící plníme do papírových košíčků naskládaných do muffínkového plechu. Neplníme úplně plné, protože naběhnou a mohly by z košíčků příliš vylézat.

5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° C dokud špejle zapíchnutá doprostřed bochánku není suchá.

6. Bochánky vyndáme z plechu a necháme na mřížce vychladnout.

7. Podáváme co nejdříve, případně můžeme zmrazit a před podáváním trochu prohřát.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish