Kokosová bábovka maminky Hellebrandové

Ingredience:

  • 200 g Hery
  • 1 hrnek cukru
  • 4 žloutky
  • 100 g čokolády nakrájené na kousky
  • 100g kokosu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 50 g solamylu
  • 1/3 prášku do pečiva
  • sníh ze 4 bílků

Další fotky

Tomášova oblíbená bábovka, kterou už maminka přestala péct, protože se moc drobila. Poprosila jsem ji o recept a zkusila ji. Je sice trochu sypká, ale moc moc dobrá!

Postup

1. Ušleháme čistými metlami sníh z bílků a dáme stranou.

2. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.

3. Vmícháme změklou Heru.

4. Ručně přídáváme sníh a mouku s práškem do pečiva a solamylu. Pracujeme rychle a optarně, aby nám sníh neklesl.

5. Přídáme kokos a čokoládu.

6. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180 stupňů.

7. Upečenou bábovku poznáme, když se na zapíchnutou špejli do středu nelepí těsto.

8. Bábovku vyklopíme na talíř či tác a necháme vychladnout.

9. Můžeme pocukrovat a podáváme.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish