Citrónová bábovka

Ingredience:

  • 160 g másla
  • 250 g cukru
  • 3–4 vejce
  • 500 g tvarohu
  • špetku soli
  • 200 g dětské krupičky
  • 1 lžičku sody nebo 2 lžičky prášku do pečiva
  • kůru a šťávu z půlky citronu
  • máslo a hrubou mouku na vymazání formy
  • moučkový cukr na ozdobu

Další fotky

Tahle bábovka je příjemným spestřením klasických nedělních svačin… Je vláčná, osvěžující a hlavně rychlá na přípravu. Uvidíte, že Vám bude chutnat…

Postup

1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150°C. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní el. šlehač.) V druhé misce jemně uteřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.

2. Do krupičky nasypte prášek do pečiva nebo sodu, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotu. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.

3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečtě necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish