Rajčatové muchomůrky

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 2 velká zralá rajčata
  • salát
  • majonéza
  • pečivo k podávání

Tohle hravé jídlo u nás vždycky připravoval táta. Z domácích vajíček a rajčat ze zahrádky to bylo obzvlášť snadné a dobré. Jako děti jsme muchomůrky milovaly a často se zapojovaly do přípravy.

Postup

1. Vajíčka vložíme do rendlíku se studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme jednu minutu, poté vařič vypneme a vajíčka necháme 10 minut dojít. Budou natvrdo uvařená, ale žloutek bude vláčný, žlutý a nepřevařený.

2. Vajíčka zchladíme studenou vodou a oloupeme. Seřízneme obě špičky, aby se vajíčka dala postavit.

3. Rajčata rozpůlíme a na každou “nožičku” z vajíčka posadíme klobouk z rajčete.

4. Majonézou na rajčatové kloboučky uděláme tečky jako na mochomůrce. Dobře to jde například malou injekční stříkačkou bez jehly.

5. Hotové houbičky na tácu ozdobíme zelení ze salátu a řeřichy a podáváme s máslem a pečivem, sýrem. Prostě ke studené večeři.


Recepty píše: Magdalenka Hellebrandová (email) | Design, web, fotky a ochutnávač: Hellish